No niin rakkaat lukijat, nyt niitä alkuvuoden kuulumisia. Vaikka blogi onkin elellyt aika lailla hiljaiseloa, niin on täällä tapahtunut kaikenlaista. Meiltä jäi tosiaan 9.2 agilitykisat Varkaudessa väliin, kun Kiaralla alkoi juoksut, mutta ensi kuussa kisataan tiukkaan tahtiin. Ohjelmassa kisat Lappeenrannassa, Kotkassa, Helsingissä sekä mahd. Tampereella tai Kouvolassa. Meidän seurasta lähtee myöskin joukkue Agisählyyn 2008, jotka järjestetään Tampereella 29.3, luvassa siis tiukka päivä sählyn parissa!

Koska emme päässyt kisaamaan Varkauteen, päätin osallistua agilityseuramme järjestämälle Koulutusohjaaja 2-kurssille 9.-10.2, jossa kouluttajana oli Marja Lahikainen. Olin siellä ns. epävirallisesti, koska en ole käynyt vielä ykkös osaa. Kurssi oli aivan loistava, siitä sai paljon irti myös omaan treenaamiseen! Into kouluttamiseen kasvoi edelleen ja nyt sitten alankin tuossa alkukesästä vetää omaa ryhmää. Kivaa, mutta haastavaa! Kurssilta jäi käteen pari uutta ohjaustekniikkaa: hirttäminen ja vastakäännös, joita himottaisi jo päästä treenaamaan (perhanan juoksut!).

Seuraavana viikonloppuna suunnattiin sitten Suvin kanssa Lahteen Kasvattajan peruskurssille. Kurssi oli ihan jees, paljon hyvää asiaa. Olisin kuitenkin toivonut enemmän käytännön kasvatustyöhön liittyvää tietoa astutamisesta, nartun kantoajasta, synnyttämisestä, synnyttäneen nartun ja pentujen hoitamisesta sekä perimäasioista. Kurssilla käytettiin aivan liikaa aikaa yleiseen asiaa koiran pitämisestä: eläinsuojelulakia jne. Paljon sellaista asiaa, jotka oli ns. itsestään selvyyksiä. Kurssikokeessa sain yhtä pistettä vaille täydet pisteet ;) Hih! Jäi viikonlopusta muutakin käteen: söin elämäni ekan kerran thai-ruokaa ja kaiken lisäksi suoriuduin annoksesta vain ja ainoastaan syömäpuikkoja käyttäen!!! Hyvä minä!

Viime viikolla olimme lomailemassa Vuokatissa. Oikeastaan se oli keilakisareissu vähän pidemmän kaavan mukaan. Lähdimme tiistaina töiden jälkeen ajelemaan sinne ja eilen aamulla suuntasimme takaisin Lappeenrantaan, suoraan iltavuoroon. Ilmat eivät ihan kauheasti suosineet meitä, mutta kyllä se aurinko eräänä aamuna pilkahti hetkeksi esiin. Onneksi oli kamera käden ulottuvilla:

1326528.jpg

Kävimme Villen kanssa laskettelemassa ja se oli aika jännää!! Aluksi tuntui että eihän siitä mitään tule, mutta sitten lopulta viiletettiin ihan kuin vanhat tekijät.... Tai sitten ei. Oli kyllä aivan mahtavat maisemat ylhäällä, kaksi kertaa mentiin sinne aivan huipulle asti. Tässä kuvatodiste:

1326525.jpg

Kävimme tutustumassa sellaiseen Husky-paikkaan. Siellä asui 78 siperian- ja alaskanhuskyä, upeita koiria, kerta kaikkiaan. He järjestivät erilaisia safareja, aina parin tunnin reissusta parin viikon safareihin. Mekin saimme kokeilla valjakolla ajoa. Oli kivaa! Tässä yksi kuva, jossa minä olen "kuskina" ja Ville otti kuvan kyydissä istuessaan.

1326529.jpg

Ensi kuussa olisi ollut Lappeenrannan perinteinen pääsiäisnäyttely, mutta mie mokasin sen suhteen pahasti: olen niin tottunut agolitykisojen ilmoittautumistahtiin (about 2vkoa ennen kisoja) niin en tajunnut ollenkaan että tuonne näyttelyyn olisi pitänyt ilmoittautua jo 18.2.... Noloa. Mutta ei se mitään, suunnittelin sitten että lähdetään Lahteen näytelmiin 27.4. Ja sitten parsoneiden erkkari ja ehkä Voittajaan loppuvuodesta. Pidän edelleen kiinni siitä "2-3 näyttelyä per vuosi"- tahdista. Kalenteriin eksyi myös luonnetesti, joka järjestetään Imatralla kesäkuun lopussa.

Mitäs muuta? Canicrossailtu ollaan kahden Kiaran kanssa sekä Arin, Suvin ja muun Ryhmä Rämän kanssa. Tänäänkin suunnataan illalla vielä lenkille. Sunnuntaina lähdetään Imatralle talveretkelle! Suunnataan Lammassaaren laavulle makkaraa paistamaan ja kaakaota juomaan. Mukaan lähtee meidän perheen lisäksi äitini ja isäni sekä heidän luona hoidossa oleva Topi-kultainennoutaja (sieltä Jyväskylästä, veljeni perheen koira, itse ovat Thaimaassa ...vihreä kateudesta.....) sekä mahdollisesti pikkuveljeni Simo ja hänen tyttöystävänsä Minna sekä tämän poika Jimi. Iso porukka siis!

Nyt sanon tältä päivältä ADIOS! Lisää kuulumisia tästä eteenpäin normaaliin tahtiin :)