Kirjoitin äsken ihan älyttömän pitkän tekstin viikonopusta kaikkine kuvineen ja rakas pentukoirani Elvis hyppäsi sylistäni näppikselle ja yhdellä tassunpainalluksella lähetti koko tekstin bitti-avaruuteen!!! MUR! Kyllä otti päähän. Mutta ei voi mitään, kirjotellaan uudestaan vähän lyhyemmän kaavan mukaan.

Lauantaina pakattiin miun auto täyteen koiria ja ihmisiä matkatavaroineen. No eipä siellä ihmisiä ollut kuin minä ja Riikka, mutta matkatavaraa paljon ja koiria neljä: Kiara ja Elvis sekä Emma ja Kiukku. Matkaa taitettiin Riihimäelle kiireessä vaikka luultiin varanneemme matkaan tarpeeksi aikaa. No hyvin kerettiin kuitenkin perille Riksuun jossa siis järjestettiin Canicrossin SM-kisat! Nämä olivat ekat tämän lajin kisat miulle, eli vähän jäskätti vaikka ihan tutustumis- ja harrastusmielellä oltiinkin mukana. Eihän sitä tälläisten pikkukoirien kanssa ole mitään asiaa kärkikahinoihin jossa isot vahvat koirat menevät lujaa! No mutta paikalle kerettiin ihan ajoissa, vedettiin juoksukamppeet niskaan ja hyvin kerettiin lämmitellä koirat ja itsemme. Matka oli vain 2,4km ja reitti kulki Riksun urheilutalon tuntumassa ajoittain hyvin vaikeaselkoisena ja mutkaisena. Reitille startattiin minuutin välein ettei ruuhkaa pääsisi syntymään. Omaa vuoroa ennen käytiin eläinlääkärin tarkastettavana, joka tsekkasi onko varusteet ja koiran liikkeet ok. Kaikki oli kunnossa ja päästiin odottamaan lähtölupaa. Matkaan lähdetiin hyvin, Kiara innoissaan vetäen mutta sitten jälleen kerran (kun ei muita koiria ollut kirittämässä) jättäytyi himmailemaan miun vierelle. Eka kilsa mentiin näin, mutta sitten näin että meidän takaa tuli bordecollie kovaa vauhtia. Päätin jättäytyä heidän taakseen ja siinä imussa Kiara saikin uutta puhtia ja veti todella upeasti ja kovaa maaliin asti! Oli kyllä todella hauskaa ja aivan varmasti osallistutaan kisoihin uudestaankin! Tuloksista sen verran että me taidettiin olla Kiaran kanssa 27.s ja Riikka Emman kanssa sijalla 31...

2000369.jpg

2000370.jpg

Ilta vietettiin Riihimäellä eräällä leirintäalueella. Kiukulla ja Elviksellä oli taas huippuhauskaa painien ja riehuen, mutta osasivat kullanmurut rauhoittuakin: Elvis kömpi Kiaran boksiin ja Kiukku käpertyi aina sängylle. Isot tytöt keskittyivät lauantai-iltana lähinnä lepäämään. Hyvässä sovussa oli jälleen koko lauma, ruoka-ajat pyrittiin rauhoittamaan siten että aina toisen perheen koirat odotti ulkona kun toiset söivät. Tässä kuvassa Riikka, koirat ja meidän mökki:

2000389.jpg

Sunnuntai-aamuna kaahattiin (jälleen kerran...) Porvooseen jossa järjestettiin tämän vuoden parsoneiden erikoisnäyttely. Kiara sai EH:n eli Erittäin Hyvän. Tuomari tykkäsi Kiarasta kovasti mutta torui liian pitkistä kynsistä... Olin toki leikannut kynnet kuluneella viikolla, mutta niistä ei yksinkertaisesti voi leikata enempää kun ytimet on niin pitkät. Kiaran kynsien leikkaamista hankaloittaa kovasti myös mustien kynsien iso lukumäärä. Nyt kuitenkin aion leikata kynsiä muutaman päivän välein vaikka millin kerrallaan, jotta ydin alkaisi pikkuhiljaa vetäytyä. Kiaran kehäkäytös oli mielestäni oikein mallikelpoista, en mie näillä taidoilla olisi sitä paremmin voinut esittääkään! Kiukku sai ERI:n eli ERInomaisen, samoin Emma joka oli myös narttujen käyttöluokan neljäs. Jee jee, hyvä meidän porukka!!! Elviksen äiti Mango sai myös ERI:n ja oli avoimen luokan narttujen kolmas. Isä-Amos sai myös ERI:n ja oli nuorten koirien ykkönen ja sai vara-SERT:in. Elvis oli mukana turistina ja voi että olin ylpeä kakarasta! Siellä kovassa metelissä, ihmis- ja koirapaljoudessa jätkä paineli häntä pystyssä ja innolla eteenpäin. Malttoi pitkän aikaa touhuta miun kanssa mm. seuraamista katsekontaktissa, istumista ja seisomista. Keskittyminen ei herpaantunut edes ohi kävelevien koirien takia!! Jee! Elvis treffasi myös veljeään Merriä, joka on aivan isä-Amoksen näköinen. Pojat olivat hyvin samankokoisia, Merrillä vaan huomattavasti pitempi karva kuin Elviksellä. Komeita poikia molemmat :-)

Mukava, hauska ja todella kokemisen arvoinen viikonloppu takana! Kiitos matkaseurasta Riikalle ja koiruuksille! Oli myös kivaa näyttelyssä nähdä kaikkia tuttuja ja uusia tuttavuuksia! Tässä vielä parit kuvat reissusta:

2000379.jpg

Elvis lauantaina metsässä tutkimusmatkalla, samoissa puuhissa Kiara

2000382.jpg

2000385.jpg

"Minä olin lentäjän poika, lähes sankari siis itsekin!"

2000376.jpg

Nätti Emma katselee maailman menoa

2000372.jpg

Touhu-Duo vartioimassa Heidän mökkiään, tietysti pöydältä käsin.... ;-)

Tänään keskiviikkona kävin agilitaamassa molempien koiruuksien kanssa. Kiara oli todella tarkalla ja nopealla päällä, hyvin meni treenit. Kannatti kaivella taas vinkulelu kätköistä. Elviksen kanssa tehtiin ensin kipon ja namien kanssa eteen meno harjoitusta ja sitten putkea. Putkea otettiin ihan ekaa kertaa, joten Suvi piteli E:tä kun mie kutsuin toisesta päästä. Näin tehtiin muutaman kerran ja sen jälkeen lepotauko. Vähän ajan päästä otin Elviksen uudestaan putkelle ja toinen ampaisi sinne jo pelkällä käskyllä! Kuitenkin aina putkesta tultuaan miun luokse namia odottamaan, joten päätettiin ottaa kippo käyttöön. Eli mie juoksin Elviksen kanssa putkea kohti -> käsky -> Elvis putkeen ja putken päässä kipossa nami jolloin ei aina esteen jälkeen hakeudu miun käteen. Hyvin meni.

Nyt kuitenkin tarttee lähtäeä nukkumaan, joten hyvää yötä!