2017335.jpg

Kiaran kanssa korkattiin toko-ura sunnuntaina Lappeenrannassa. Jännitti niin, ettei koetta edeltävänä yönä uni tullut ja olin muutenkin tosi hermona; pissatti vaan koko ajan ja piti kävellä edes takaisin! Otin Kiaran parkkihalliin, jossa koe siis pidettiin, noin tuntia ennen rauhoittumaan. Neiti oli oikein nätisti ja treenailtiin eri juttuja vielä siellä runsain namein. Se oikeastaan kokeessa eniten jännitti, että miten Kiara jaksaa puurtaa hommia kun ei saa namein palkata. Hui. Tuomarina kokeessa Ossi Harjula. No sitten ikuisuudelta tuntuneen ajan päästä oli alokas-luokan alun aika. Ensin siis kaikki koirat kehään jossa paikallaanmakuu ja luoksepäästävyys ryhmässä, jonka jälkeen oli siis yksilösuoritukset.

Luoksepäästävyys 10 Varmaan ensimmäistä kertaa ikinä Kiara istui takapuoli maassa koko ajan ja tapitti minua silmiin vaikka miestuomari kumartui rapsuttelemaan! Yleensä se nousee ja koittaa pussailla ;-)

Paikallaanmakuu 10 Kiara istui napakasti perusasennossa ja jäi käskyn saatuaan terhakkaasti makaamaan. Voi luoja että kaksi minuuttia voi tuntua pitkältä ajalta! Mutta oikein hyvin meni, eikä Kiara ennakoinut istumistakaan ollenkaan.

Seuraaminen kytkettynä 6 Sitten alkoi homma levitä. Jännitti niin paljon että en antanut Kiaralle edes seuraa käskyä, vaan lähdin vain viipottamaan jolloin neitonen jäi haistelemaan maata jne. Noloa. Kun tuli ekan pysähdyksen aika Kiara istui eteeni eikä suinkaan jäänyt sivulle istumaan... Tämän jälkeen muistin antaa käskyn ja loppukuviot kaikkine käännöksineen sujuivat hyvin! Liikkeen lopuksi tuomari tuli minua jo rauhoittelemaan ja käski hengittää välillä :-)

Seuraaminen taluttimetta 8 Sitten alkoi sujua jo paremmin! Jonkin verran löysyyttä seuraamisessa on josta siis pistevähennykset, mutta muuten mielestäni oikein mallikelpoinen suoritus.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 Edelleen seuraamisen löysyydestä pistevähennykset, itse maahanmeno nopea eikä ennakoinut sinne menoa eikä sieltä nousemista ollenkaan!

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 Tämän olin jo arvannutkin, eli nolla ei tullut yllätyksenä. Kiara jäi iloisesti istumaan kun seisomaan käskin, nauratti ihan!

Luoksetulo 8 Enpä tiedä miksi vain kasi tuli tästä, koska mielestäni oikein mallikelpoinen suoritus. Ehkä siksi pistevähennykset, kun viime askeleet meni ravilla eikä laukalla?

Estehyppy 9 Aivan nappisuoritus! Jee! Hyppyä edelsi noin kymmenen kertaa uudelleen perusasentoon käskeminen koska Kiara kävi aivan kuumana ja vinkui vain, olisi jo niin kovin halunnut hypätä :-)

Kokonaisvaikutelma 6 Tuomari nipisti kovalla kädellä Kiaran ajoittain hyvin voimakkaasta vinkumisesta. Välillä oikein hävetti... Mutta miun jännitys tarttui Kiaraan voimakkaasti ja kun ei edes namia saanut niin kyllähän sitä vähemmästäkin vingutaan!!!

YHTEENSÄ 148 PISTETTÄ JA KAKKOSTULOS!

Tänään eli maanantaina ajeltiin illan pimeydessä räntäsateessa Ristiinaan luolille. Eipä siitä sen enempää. Miulla on hullu koira. Elviskin oli mukana pihalla hajuja ottamassa, kovasti olisi veri vetänyt tallin ylisille aktion-paikalle...