Jep jep, käytiin sitten tiistaina kokeessa! Menin paikalle aivan liian aikaisin, siellä kylmässä ja vesisateessa kerkesi kyllästyä sekä koira että ohjaaja. Onneksi seuraavan kokeen osallistujamäärä on rajattu, niin ei käy tuollein kun nyt! Meillä oli ennen koetta ollut pieniä teknisiä vaikeuksia, ensin Kiara "unohti" mitä on liikkeestä maahanmeno koska oltiin hiulattu seisomista niin paljon ja koepäivänä unohtui sitten mitä se liikkeestä seisominen tarkoittikaan... ;-) No onneksi ennen kehään menoa viime hetken harkat meni hyvin, ei mitään ongelmia!

Tuomarina oli Pauli Härkönen. ALO-koiria taisi olla yhteensä 25 ellen ihan väärin muista. Tässä meidän suoritus:

Luoksepäästävyys 10 Kiara tosin nousi heiluttelemaan häntää kivalle sedälle.

Paikallaan makuu 0 Kiara nousi lähes heti seisomaan, sitten istui, kohta taas seisoi ja sitten istui loppuun asti. Tässä näkyi eniten meidän ryhmässä treenaamattomuus. Kotona kyllä pysyy, mutta kun ei olla treenailtu juurikaan paikkamakuuta ryhmässä. No tiedän ainankin mitä nyt treenataan!

Seuraaminen kytkettynä 8 Tämä meni muuten ihan ok, sanoi vain löysästä seuraamisesta...

Seuraaminen taluttimetta 0 Todella nolo suoritus. Kiara riekkui ja komensi minua ihan kympillä... Naama punaisena vedin kuvion kuitenkin loppuun. Hihnan irroittaminen kuumensi koiran entisestään, raukka varmaan luuli että ollaan agikisoissa tai jotain. Yleensähän meillä on vapaana seuraaminen parempaa kuin hihnassa seuraaminen!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 Meni mielestäni myös ihan ok. Seuraaminen tosin edelleen löysää eikä Kiara ihan parhaassa terässä ollut. Ei noussut istumaan lopussa käskystä, vaan jäi heiluttelemaan häntää maahan, kai siitäkin rokotettiin?

Luoksetulo 10 Meni oikein mallikkaasti!

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 Yksi piste lähti haukkumisesta, muuten ihan ok!

Estehyppy 9 Haukkumisesta lähti jälleen yksi piste, muuten oikein mallikas suoritus!

Kokonaisvaikutus 7 Haukkumisesta lähti pisteitä oikein ropisemalla. En tiedä mikä sai Kiaran käyttäytymään noin, oliko se miun todella kova jännitys vai mikä ihme???

Mutta kaiken kaikkiaan olen itse ihan tyytyväinen suoritukseen, ainut mikä jäi todella harmittamaan oli seuraaminen taluttimetta, koska siitä oltais saatu helposti ihan kelpo pisteet. No ensi viikolla ollaan möllitoko-kokeessa ja sitten 7.7 hääpäivän kunniaksi vietän illan taas Imatralla kokeessa! Mielestäni ei se ykköstulos ihan mahdoton meille ole, koska jos paikkamakuu on ok ja se tämän kokeen floppi-seuraaminenkin ihan kelvollinen niin saadaan ihan ok pisteet. Tässä linkki You Tubeen jossa Villen kännykällä kuvaama video kokeesta:

http://www.youtube.com/watch?v=7bnRRcksLFM

Sitten voisin vielä kirjoittaa tästä polttavasta puheenaiheesta Kiara vs. Pikkulapset. Huolestuttaa todella kovasti se, että Kiara ei tunnu tykkäävän yhtään sellasista alle 5v lapsista, sitä isommat on ihan ok. Nyt meillä onkin käynyt ensimmäistä kertaa varmaan yli vuoteen pieniä lapsia kylässä. Ensin kävi Jenni ja Eino 6kk -> Kiara tapasi Eikkaa pihalla hihnassa, pieni mies äitinsä sylissä -> reaktiona murinaa ja pään pois kääntämistä. Sitten pari viikkoa sen jälkeen kävi Sari-serkkuni ja Vella 10kk -> reaktiona raivoisaa haukkua ja murinaa. Tänään kävi sitten vähän isompi tapaus eli kummityttömme Sohvi 3,5v ->taas tutustuttiin hihnassa, ensin haukkua, sitten tutkittiin ja haisteltiin Sohvin vaatteet jotka haisivat perheen koiranpennulta, sitten kun Sohvi tuli eteiseen alkoi kova haukku ja murina, sitten otin juustoa esiin jota sitten Sohvi Kiaralle tarjoili -> meni Sohvin käskystä maahan, istui sekä antoi tassua -> vähän aikaa sujui hyvin, antoi silittääkin mutta sitten kun silitettiin liian kauan pään päältä alkoi taas murina ja pienimuotoinen hyökkäily (edelleen oltiin hihnassa) -> lopuksi vielä Sohvi sai antaa juustoa tassua antavalle Kiaralle jonka jälkeen sanottiin heipat. Mutta voi että kun osaa olla ahdistavaa ja hankalaa. Näen aina välillä unta siitä, että kun meillä joskus on sitten vauva, niin Kiara hyökkää sen päälle ja raatelee naaman... Aika ahdistavaa vai mitä. Tässä kuitenkin kuvia niistä pienistä onnistuneista hetkistä:

1245426786_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245426813_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245426843_img-d41d8cd98f00b204e9800998e