TOKO

Haminassa pyörähdettiin iltakokeessa Riikan ja Nemon kanssa. Reissu ei mennyt erityisen hyvin, kauhea päänsärky ja väsymys ei välttämättä ole parhaat mahdolliset matkakumppanit. Otinkin oman suorituksen jälkeen unet autossa.

Luoksepäästävyys 9 nousi seisomaan ja heiluttelemaan häntää

Paikallaan makuu 0 jälleen kerran nousi ylös ja hiipparoi miuta kohti...

Seuraaminen kytkettynä 8 Kiara taisi vähän rauhoitella miuta ja jätätti jonkin verran

Seuraaminen taluttimetta 7 sama meininkin jatkui, sen lisäksi ääntelystä miinusta

Maahanmeno seur. yhteydessä 8 miusta ihan ok

Luoksetulo 8 en tiedä mistä lähti kaksi pistettä

Seisominen seur. yhteydessä 0 ei pysähtynyt vaan jäi hiipparoimaan selän taakse

Estehyppy 0 kävellessä hypyn toiselle puolelle Kiara hyppäsi hypyn joten nolla tuli, suoritimme liikkeen kuitenkin kokonaisuudessaan ja se meni todella upeasti

Kokonaisvaikutus 7 "Innokas koira, ääntely häiritsevää"

100 pistettä ja kolmostulos... Seuraavassa kokeessa koitetaan kehässä toisenlaista taktiikkaa ja saattaa olla että jätän kokonaan paikkamakuun väliin, koska sen kanssa on nyt ollut ongelmaa.

VERI eli vesiriistakoe

Lähdettiin Riikan loman aloittajaisia viettämään VERI-kokeen merkeissä Pielavedelle. Lähdin aamulla 6.30 ajelemaan ja hakemaan Riikkaa sekä Emmaa Ruokolahdelta. Matka meni oikein rattoisasti, syötiin tukevat aamiaiset Juvan absilla ja kävin testailemassa rallikuskin taitojani soraerikoiskokeessa... Hih hih! Päivän etappina oli siis Pielavesi, jossa järjestettiin terrierien ja mäyräkoirien vesiriistakokeet. Olimme Riikan kanssa ekaa kertaa ko kokeessa ja jännityksellä odotimme mitä tuleman pitää. Emmahan on sorsastanut kyllä ja treenannut enemmänkin vesiriistakoe-juttuja, me oltiin lähinnä Kiaran kanssa kannatuksen vuoksi mukana sillä muuten koetta ei olisi saatu järjestettyä. Kerettiin kuitenkin kaksi kertaa treenata vesinoutojuttuja ennen koetta! Kokeeseen osallistui Emman ja Kiaran lisäksi kk kettis Tiro, joka oli onneksi ennenkin kokeissa käynyt, ettei ihan kaikki sentään ensikertalaisia ollut.

Ensin kaikki koirat suorittivat haku-osion, jossa koiran piti tutkia tietty vesialue riistan varalta. Arvosteltavat osa-alueet olivat 1)veteenmeno, 2)ohjattavuus, 3)haun etenevyys, 4)metsästysinto ja 5)tottelevaisuus. Emma ja Tiro suorittivat osuuden hienosti ja kokeneesti, Kiara taas pisti kunnon vesileikit pystyyn ja hauskuutti tuomaria ;-) Kiara arvosteltiin seuraavasti: 1) hyvä 2) huono 3) huono 4) keskinkertainen 5) keskinkertainen ja pisteitä huimat kolme! Tätähän me emme ole treenanneet ollenkaan, eli alamme nyt opetella käsimerkkejä joilla saan Kiaraa ohjailla vedessä eteen, oikealle ja vasemmalle.

Seuraavaksi oli nouto-osio. Ranta ei tähän hommaa ollut ihanteellinen, todella matala isoja kiviä täynnä. Emma sekä Tiro noutivat hienosti, molemmilla tosin kohmeinen iso tarhasorsa jäi kiville kun sitä oli hiukka hankala ihan rantaan asti tuoda. Kiaralla meni homma puihin jo heti alussa kun meidän laukauskokematon tyttö lähti haulikon laukauksen kuullessa juoksemaan autoa kohti ;-) Kun Kiara tuli takaisin rantaan ja pääsi veteen, nouti se hienosti ison painavan sorsan ja toi suoraan käteen! Jee!!! Eli tämä osuus siis hylättiin koska koira säikähti laukausta. Arvosteltavat osa-alueet olisi ollut laukauksen kesto, veteen meno, etsiminen, ohjattavuus, tarttuminen, riistan käsittely, keskittymiskyky, riistan luovutus, tottelevaisuus.

Viimeisenä oli jäljestysosio. Sorsalla vedettiin jälki korkeaan heinikkoon. Kaikki kolme koiraa suorittivat jäljestyksen liinassa. Ihannesuoritus olisi että koira jäljestää vapaana ja ilmaisee riistan joko haukkumalla tai sitten tuomalla riistan käteen. Kaikki kolme ilmaisivat riistan jäämällä haistelemaan sitä, joten taisivat kaikki saada tästä osuudesta 6 pistettä. Arvosteltavat osa-alueet (suluissa meidän arvostelu): 1) jäljestysinto (hyvä) 2) keskittymiskyky (hyvä) 3) riistan käsittely (hyvä) 4) nouto (-) 5) riistan ilmaisu (hyvä) 6) tottelevaisuus (hyvä).

Tiro sai ykkössijan ja samalla valioitui! Emma sai myöskin Riikan yllätykseksi ykköstuloksen ja IIISON pokaalin! Me jäimme Kiaran kanssa ilman palkintosijaa laukauskokemattomuuden takia, mutta tuomari sekä kaikki muutkin sanoivat että kunhan saadaan laukauskokemusta ja treenataan tyhjästä vedestä hakua, tulee Kiarasta vielä loistokoira! Potentiaalia on :-) Päivä oli todella hauska ja mukava ja ihana, iso kiitos Riikalle matkaseurasta ja yllyttämisestä kokeeseen osallistumiseen!!!

1250358365_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koko iloinen koe-joukko!

1250358441_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiara "ai mitennii oon muka likanen???"