Nyt on saatu nauttia auringosta oikein urakalla! IHANAA :-) Mie olen koittanut käydä käppäilemässä ihan voinnin mukaan mahdollisimman pitkiä lenkkejä; joinain päivinä se tarkoittaa 20 minuuttia ja joinain päivinä, kuten viime viikolla, 3,5 tunnin rauhallista tarpomista jäällä! Tuolta jääreissulta on kuviakin, laitan ne tähän. Reissussa oli Kiaran ja miun lisäksi Riikka Emman, Kiukun ja Winhan kanssa:

Ekassa Kiaran ja Winhan revittelyä

Sitten Emman ja Kiaran tyylinäyte

Sitten koko kööri yhes koos

Ja lopuksi Kiaran tyylinäyte kuinka ravistellaan liiat lumet niskasta ;-)

Kiara on käynyt lainaohjaaja Heidin kanssa agiliitämässä nyt muutamaan otteeseen. Hienosti menee parilla! Viime sunnuntaina oli seuramme epikset elikkä epäviralliset agikisat, jonne Kiarakin pääsi osallistumaan. Heidi meni myös mölliradan, josta ei luonnollisesti tulosta oteta huomioon (nollarata, noin 18 sekan miinusajalla). Rata meni hienosti, tosin radan jälkeen piti tulla äkkiä mamman luokse joka toimi tuomarinsihteerinä! Tokalla radalla eli kilpailijoiden radalla oikein hienoa menoa, hyvät kontaktit jne, mutta pieni ohjauksellinen moka toi radalta hylyn. Tämänkin radan jälkeen heti mamman luokse käväisemään ;-) Miusta on ihanaa että Kiara pääsee radalle vaikken itse pääse enää juoksemaan!

Sitten muuta asiaa. Olen jo parisen vuotta miettinyt KIaran steriloimista. Syynä tähän erittäin hankalat juoksuajat, jotka stressaavat niin koiraa kuin omistajiakin. Kiaralla on selvästi todella hankala olla, mieliala heittää häränpyllyä ja juoksuun kuuluu noin viikon jakso jolloin on aamusta iltaan tauotonta ulvomista, vinkumista ja hässimistä. Juoksua seuraa aina valeraskaus. Ja tuntuu että Kiaralla on muutenkin sellaisia masisjaksoja juoksuihin ja hormooneihin liittyen. Voisiko myös vauhdin laantuminen agissa johtua tästä? Tiedä häntä. Tavallinen sterilaatio ei tule kyseeseen viime talvena löydetyn rakon epämuodostuman takia. Eli sterilointi kohdun poistona tulisi aiheuttamaan virtsankarkailua. Nyt kuitenkin on uusi menetelmä, jota tehdään ainoana Suomessa Keski-Suomen eläinklinikalla Jyväskylässä. Kyseessä on sterilointi tähystyksessä, jossa poistetaan pelkät munasarjat. Katso artikkeli tämän linkin takaa. Artikkelissa sanotaan ettei operaatiota tehdä alle 10 kiloisille, mutta todellisuudessa raja taitaa olla 7-8kg hujakoilla, joten Kiaralle olisi toimenpide mahdollinen. Hintaa tälle tulisi noin 550 euroa, mikä on mielestäni ihan kohtuullinen summa sekä koiran että perheen elämänlaadun paranemiselle. Pitää harkita asiaa.