Tuntuu kuin olisi Kiarakin herännyt jonkin näköiseltä talviunelta, on paljon pirtsakampi tyttö! Tosin niinkuin Riikan kanssa pohdimme, asiaan varmasti vaikuttaa se että Kiara on vähän hoikistunut niin on mielialakin parempi. Koko talvi meni vähän huonolla lenkityksellä miun vaivojen ja todella kovan pakkasen takia. Ylimmääräistä kertyi Kiaran vyötärölle väkisinkin... Nyt kun olen voinut paremmin, ollaan päästy liikkumaankin enemmän! Koko talvena ei myöskään neidille omalla pihalla olo kelvannut ollenkaan. Nyt olisi koko ajan takapihalla touhuilemassa, ottamassa aurinkoa ja kommentoimassa naapureille mm. haravointitekniikoista ;-)

Riikan kanssa ollaan käyty pariin otteeseen Myllymäessä metsälenkillä. Siellä on ihanaa kun koirat saa huoletta juosta pitkin metsiä vapaana! Muutama viikko sitten olimme lenkillä (silloin oli vielä runsaasti lunta) ja jäimme yhdelle aukolle kannon nokkaan istuskelemaan ja nauttimaan auringosta. Nyt pari päivää sitten käveltiin samalle paikalle missä istuttiin sillon... noin 10 metriä niiden meidän kantojen takana oli karhun pesä! Hieno pesä olikin, mie näin ensimmäistä kertaa livenä sellaisen.

 Pesän suuaukko

Agilityä Kiara on päässyt menemään Heidin kanssa. Kiaralle on vauhtia taas tullut lisää ja parin meno näyttää hienolta! Latasin Youtubeen muutaman videon heidän menostaan (en osaa niitä sillein lisätä suoraan tähän sivulle mutta linkkejä seuraamalla videot löytyy)

www.youtube.com/watch 

www.youtube.com/watch 

www.youtube.com/watch

Tokoa ollaan treenattu kovasti. Paljon ollaan taas edistytty ja tehty hyviä oivalluksia! Paikallaan makuuta treenataan joka päivä ruoka/namikippo-palkalla. Eli ruoka tai namit kippoon, paikallaan makuuliike (olen vaihdellut aikaa 5s - 2min) ja lopuksi kipolle vapautus. Näin on paikallaan makuu mennyt ihan hurjasti eteenpäin! Nyt vain vain häiriötreeniä tähänkin niin hyvä tulee. Seuraamisessa ja perusasennossa teimme Riikan kanssa havainnon, että A) perusasentoon käskiessä painostan Kiaraa kumartumalla vasemmalle ja B) kävellessä painostan samoin, eli en kävele suoraan vaan vasemmalle! Ei ihmekään ettei perusasento ole tiivis ja seuraamisessa koira karkaa kauemmas sivulle koko ajan... Noloa. Eli siis nyt olen harjoitellut suoraan kävelyä viivaa/narua tms pitkin ;-) Ville otti vähän videota tämän päivän pihatreenistä:

www.youtube.com/watch