...rakkaat lukijat piiiitkästä aikaa! En ole oikein ollut kirjoittelu tuulella tässä lähiaikoina. Mutta nyt laitetaan taas näppis sauhuamaan ;) Sitten edellisen kirjoituksen on tapahtunut kaikenlaista. Agilityssä on alkanut taas ulkotreenit, mikä on oikein kiva! Kesän ajan saakin oikein hyvää häiriötreeniä, kun me treenataan kesäkausi kahdella estesarjalla, eli kahdet treenit samaan aikaan vierekkäin. Eipä tuo Kiara kyllä agilityn ollessa kyseessä muualle haikaile. Mie treenaan nyt kesällä MM-ryhmässä Suvin ja Rolfyn tilalla, kun family Saavalainen muutti Varkauteen kesän ajaksi. Sitä ryhmää, jossa mie treenasin ennen ja Suvi valmensi, valmennan nyt kesän ajan mie... Että tälläset kuviot kesän ajaksi! Lisäksi vedän sitten nuorisoryhmän treenejä pari kertaa kuukaudessa. Eli agilityä riittää!!!!

Mitäs muuta tänne kuuluu... No, erehdyin ilmoittamaan Kiaran Lahteen näyttelyyn 27.4. Sinne lähdin Helin kyydillä aivan kaameassa kankkusessa (kiitos vaan Skinnarilan teekkareilla) ja se reissu meni kyllä aivan kokonaisvaltaisesti päin persettä! Kiara sai tuomari Markku Lahdelta T:n eli TYYDYTTÄVÄN.... Se kyllä kruunasi aivan järkyttävän olon (se kankkunen kesti kaiken kaikkiaan kolme päivää, että voitte kuvitella mikä oli olotila silloin näyttelypäivänä...). Arvostelu kuului näin: Suurikokoinen erittäin avoimesti kulmautunut narttu. Hyvät korvat, silmät ja purenta. Vankka runko, hyvä häntä. Niukassa turkissa. Liikkuu takaraajat rungon alla. Löydä edestä. Tulisi liikkua ryhdikkäämmin. Että tällästä. Kiaraan tarttui miun olotila tosi voimakkaasti, se vaan meni pää painuksissa. Ja sillä ei oikeesti todellakaan liiku takajalat vain rungon alla. No tämä oli tämän tuomarin mielipide. Aika laajaa skaalaa on Kiara saanut: T, H, H, ERI NUO2 PN4, ERI NUO2. Tämä näyttelykokemus ei suinkaan saanut minua innostumaan näyttelyistä enempää, päin vastoin. Ihan turhaa hommaa sanon minä, mutta hyvähän siellä on kuitenkin käydä se 2-3xvuodessa.

No sitten seuraava viikonloppu meni miulla puolimaratonin ja siitä palautumisen merkeissä, ei erityisiä koiramenoja. Sitten 18.5 oltiinkin Jyväskylässä viettämässä viikonloppua veljeni luona, joka tosin ei itse ollut kotona, mutta onneksi meitä viihdytti veljeni vaimo Mari sekä heidän häslä kultainen noutaja Topi täynnä nuoruuden intoa! Meillä oli oikein mukava viikonloppu siellä lukuun ottamatta sunnuntaita, jolloin kisattiin. Ville lähti aikaisin aamulla Tampereelle keilaamaan SM-finaalia (jossa oli 10:s, Hyvä Ville!) ja Marillakin oli päivystys aamusta iltaan. Eli mie jäin ihan yksin, ilman autoa. Ulkona satoi koko päivän vettä ja räntää, miun piti kävellä kisapaikalle kaikkine häkkeineni. Olin unohtanut Kiaran takin ja se oli aivan jäässä, eikä pystyny yhtään rauhoittumaan häkkiinsä. Ekalla radalla jaksoin vielä keskittyä ja tsempata, sieltä taisi tulla rv 10 av - 7,60. Kaksi seuraavaa rataa meni tosi huonosti, kumpikin oli ihan muissa maaimoissa ja hylsyt saatiin molemmilta.

Edellisenä viikonloppuna olikin sitten seuramme järjestämän kisat 24.-25.5 Huhtiniemessä. Sää suosi meitä taas oikein urakalla, aurinko paistoi juuri sopivasti noin 17 asteen verran! Rankka viikonloppu takana, molempina päivinä kisapaikalla klo 8-20 töissä ja kisaamassa. Lauantaina itseluottamus oli hakusessa edellisen viikonlopun epäonnistumisten takia, ja se heijastui radoille. Molemmilta hylsyt. Mieli oli maassa ja tuntui että mie en osaa enää yhtään mitään. Sain kuitenkin tsempattua itseni iltaa kohti. Lauantai oli kyllä hyvä päivä muille: miun ryhmästä Minna ja Justus aloittivat kisauransa ottamalla kaksi nollavoittoa! Ari ja Pimu tekivät aivan mahtavan suorituksen, erityisesti Ari oli mahtava kun sai kasattua itsensä kontakstivirheen jälkeen vaikka huonolta näytti! Kolmosissa Suvi ja Rolfy näyttivät mistä kana pissii ollen toisia tuloksella nolla! Sunnuntaina päätin ottaa varman päälle enkä ottanut vinkulelua ollenkaan Kiaralle. Tänään tehtäisiin tulos rauhallisesti ja varmasti, se oli päällimmäinen ajatus. Ekalta radalta saatiin 15 (kosketus, okserin rima, kielto) sij. 3. Erikoisesteitä nähtiin kahden päivän aikana paljon, innokkaat tuomariharjoittelijat olivat laittaneet sarjoja ja oksereita paljon. Mutta voi että mie olin iloinen että saatiin neljän hylyn putki katkeemaan! Toiselle radalle lähdin huokuen taas tuttua itsevarmuutta, tiesin että nyt mennään hyvin. Ja niinhän me mentiinkin, aivan loistavalla radalla saatiin TOINEN NOUSUNOLLA kakkosista (aika -3,86, sij. 2)!!! Rata oli kaikin puolin hyvä: tiukkaan ihanneaikaan nähden nopea, tarkka, hyvin sujuva ja etenevä. Muillekin sunnuntai oli hyvä päivä: miun ryhmästä Mirka ja Verdi ottivat aivan mahtavan nollavoiton ykkösissä, tämä toivottavasti tämä valaa uskoa tulevaan! Kolmosissa Suvi ja Rolfy kiilasivat jälleen palkintopallille kaksi kertaa, molemmilla kerroilla nollatukoksilla! Tiina ja Woitto tekivät myöskin hienon nollan kolmosissa ollen kolmansia!

Eli oikein hyvä viikonloppu! Seuraavat kisat kahden viikon päästä Ruokolahdella. Tämän viikon Kiara viettää ansaittua taukoa agilitystä. Torstai-aamuna vien sen Miettisen Suville hierottavaksi. Tässä vielä muutama kuva viikonlopulta. Ekat kaksi on Lindin Annen käsialaa, viimeinen on Saavalaisen Arin ottama.

1589648.jpg

Lentävä leppakkokoira vauhdissa!

1589650.jpg

Pussistakin tullaan sama ilme kasvoilla!

1589663.jpg

Sunnuntain sankarit: Kiaralla mitalit kaulassaan. Saldona myös melkein kaksi kiloa karkkia, kaksi isoa puruluuta sekä kaksi säkkiä ruokaa!