Tänä vuonna Agirotu järjestettiin Nastolassa, eli oikein kivan matkan päässä meiltä. Majoituimme Lahdessa Hotelli Salpauksessa, jossa huoneen hintaan kuului koirille oma aamiainen ;-) Kiara sai siis kahtena aamuna Välimeren kanaa mehevässä kastikkeessa (Ceasaria), maistui rinsessalle erittäin hyvin!

Perjantai

Menin Nastolaan Arin ja Virpin kyydillä, Ville tuli illalla perästä kun pääsi töistä. Matka taittui rattoisasti, Kiaralla ja Unto-koikkerilla menee jutut hyvin yhteen ettei tarvinnut takakontissa kommentoida mitään puolin eikä toisin! Perille päästyämme pystytettiin teltat ja lämmiteltiin koirat viikonlopun ekaa starttia varten. Tuomarina oli Anne Taamiksalu Virosta ja tämä nainen oli kyllä tehnyt sellasen radan että huh huh... Ei paljon puhtaita tuloksia näkynyt... Meillä meni rata ihan överiksi, heti alusta asti oli jotenkin löysä ote ohjaamiseen vaikka radan takia olisi pitänyt olla koko ajan skarppina ja koira hallinnassa. Eli tältä radalta HYL. Radan jälkeen onnistuttiin eksymään metsään tai no kyllä mie tiesin missä oltiin mutta olin arvioinut vähän väärin kuinka kauan meidän reissuun menee aikaa ;-) Löysimme lopulta tiemme lammelle, jota etsittiinkin ja Kiara pääsi puljaamaan veteen sekä metsästelemään lumpeenkukkia!

Lauantai

Päivä aloitettiin avo-SM karsintaradalla jossa tuomarina Seppo Savikko. Tämän päivän tavoitteena oli tuplanolla, ei enempää eikä vähempää ;-) SM-karsintarada suoritettiin todella varmistellen ja nollahan sieltä tärähti vaikkakin varmistelun takia melko hitaalla ajalla. Tulos 0 ajalla -4,33 ja sijoitus tällä radalla 18/133!!! Aika hyvin :-)

1246980937_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Iltapäivällä oli sitten vuorossa avo-SM finaali jonne siis pääsi medi3 25 parasta. Siellä alkurata sujui hienosti, sitten keppien jälkeen liian laaja kädenkaari ja ohjaus väärälle hypylle... sen jälkeen loppurata todella hyvää menoa, erityisesti tällä radalla kontaktit sujuivat hienosti. Eli tältä radalta HYL.

1246980963_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seuraavaa rataa saikin taas odotella muutaman tunnin ja aika käytettiin ruokailuun sekä shoppailuun. Kiara sai luita, nameja sekä teräskipon autohäkkiin. Mie sain punaisen kuoritakin jossa selässä on iso brodeeraus parsonin ääriviivat + teksti Parsonrussel terrier. Teltassakin kerettiin lepäillä, latailla akkuja ja surffata netissä

1246981024_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1246981202_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Illalla oli sitten vuoro sen radan, josta nolla piti saada... Toisin kävi. Kiara lopetti jostain syystä pujottelun kesken?!?!?!? Outoa... Nyt on meillä ostoslistalla kepit ja verkkoa, minä meinaan opettaa Kiaralle pujottelun uudestaan verkoilla, jotta se kykenee itsenäiseen suoritukseen vaikka minä irtautuisinkin. No tuolta radalta siis HYL.

Sunnuntai

Aamulla oli aika vetäistä flamenco-mekko niskaan sillä päivän sana oli joukkuekisa!!! Meidän Latino Lover and his Ladien parsonjoukkueeseen kuului Kirsi ja Carlos = Latino Lover sekä Sari ja Tuikku, Miia ja Wilma, mie ja Kiara = his Ladies! Rata juostiin asiaan kuuluvasti meidän hienoissa puvuissa helmat heiluen ja hauskaa oli :-) Meille Kiaran kanssa ihan tosi monimutkaiselta radalta nolla, miun mielestä rata oli epäreilu koska jos kolmosilla meinasi tuskanhiki puskea otsalle rataan tutustuessa niin mitä se oli ykkösille... Meidän upea joukkue ylsi lopulta sijalle 5 eli hienosti meni!!!

1246981122_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Iltapäivällä käytiin pukukisa, jossa nähtiin monenlaisia hauskoja joukkueiden pukuteemoja! Me tanssittiin koko kulkueen ajan ja taisi tanssi tehota sillä meidän joukkue voitti pukukilpailun!!! Palkinnoksi saimme t-paidat, pokaalit ja Royal Caninin lahjakortit jolla saa ruokaa 15kg!

1246981171_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jotta kaikki ei kuitenkaan olisi niin helppoa, niin Kiaralla loppui edellisvuoden agirodun tapaan sunnuntaina turnauskestävyys ihan täysin ja meillä olikin jälleen yksi kappale rähinä-rinsessoja matkassa... Väsymys sai aikaan sen että pinna oli kireällä ja kaikille nartuille piti rähistä. Nappasi täysin varoittamatta Tuikkua pyllystä ja nyt vain toivotaan ettei käynyt pahasti. Päällepäin ei mitään vammoja näkynyt onneksi.

Yhteenvetona viikonloppu oli todella hauska ja antoisa. Oppi taas kaikkea uutta ja treeni-into on kova! Lisää meidän kameralla otettuja Agirotu-kuvia löytyy seuraavan linkin takaa http://picasaweb.google.com/EevaJaVille/Agirotu4672009Nastolassa?authkey=Gv1sRgCPf0rqDPx4nQ3AE#

Tiistai 7.7

Toisen hääpäivämme kunniaksi vietettiin iltapäivä tokokokeessa Imatralla. Treenit ovat sujuneet oikein hyvin lukuun ottamatta paikallaan makuuta, jossa Kiara on alkanut noin 40sek jälkeen nousta seisomaan. Eli odotukset tämän päivän kokeen osalta olivay ihan hyvät. Koepaikalla Kiara oli tosi nätisti, ei rähissyt ja makaili miun vieressä maassa. Kaikki liikkeet mitä treenattiin, onnistu oikein hyvin. Kehään päästyämme vanha tuttuni herra Jännitys astui kuvioihin ja minä olin ihan kipissä. Tajusin myös illalla että treenatessa katseeni on alaviistossa ja näen Kiaran sivusilmällä mutta koekehässä tuijotan suoraan eteenpäin ja välttelen katsekontaktia Kiaraan?!? Ei ihmekään että toinen on vähän ihmeissään. No Kiara reagoi tilanteeseen jälleen kerran haukkua räksyttämällä eikä malttanut tehdä oikein mitään kunnolla. Tässä meidän rivi:

Luokepäästävyys 10 (kerroin 1) Nousi tervehtimään häntä heiluen.

Paikallaan makuu 9 (kerroin 3) Pysyi hienosti paikallaan inisemättä, yksi piste lähti siitä että maassa oli niin kiva maata, ettei malttanut nousta istumaan!!!

Seuraaminen kytkettynä 8,5 (kerroin 1) Alkuun haukkui, mutta sitten malttoi seurata, joskin aika löysästi.

Seuraaminen ilman hihnaa 6 (kerroin 4) Haukkumiseksi meni koko seuraaminen. Jälleen kerran hihnan irroitus kuumensi tunteita entisestään.

Liikkestä maahanmeno 7,5 (kerroin 2) Miusta meni ihan ok, en tiedä mistä lähti pisteet.

Luoksetulo 0 (kerroin 3) Pois kävellessäni huitaisin kädelläni kun raavin kutisevaa nenää (???MIKSI????) jonka Kiara ilmeisesti tulkitsi luvaksi lähteä hiipimään perääni. Ärsyttää sillä tämä on aina meillä se varma kympin liike!!!

Liikkeestä seisominen 8,5 (kerroin 2) Tämäkin meni mielestäni ihan ok.

Estehyppy 9,5 (kerroin 2) Alussa pientä malttamattomuutta, muuten oikein hyvä.

Kokonaisvaikutelma 7 (kerroin 1) Tuomarimme Markku Mäntynen ilmoitti että meillä on johtajuusongelma, koska Kiara haukkuu kehässä. Että sellasta.

Jos lähtee "jossittelu"-linjalle, niin meidän normaalilla luoksetulolla (siis koetilanteissa, ei pelkästään treeneissä) olisi irronnut ykköstulos. Että ei tuo nyt niin huonosti mennyt, vaikka aluksi siltä tuntuikin. Nyt on takataskussa muutama hyvä treenivinkki ja itsekin tein oivalluksia kokeen jälkeen että ihan luottavaisin mielin eteenpäin mennään!