Jep, jep. Käytiin sitten Ylöjärvellä korkkaamassa oikein kunnolla tää meidän kisaura kolmosluokassa... Penkin alle meni! Perjantaina oli kaksi rataa KV-kisassa (kansainvälinen), tuomarina joku ulkomaalainen heppu ja silleen... Kisaajia oli paljon. Eipä ole tämä perähikiän likka tottunut tuommoiseen meininkiin, kun täällä ykkös- ja kakkosluokissa on ollutn rataantutustumissa about kymmenen henkilöä ja rataan on saanut tututustua kunnolla ja ajan kanssa. Ei auta selittely, tiedän. Jännitti perjantaina ihan kauheesti, meinasi ihan oksennut pyrkiä ylös... Heti ekalla radalla ekana esteenä meidän murheen kryyni eli okseri josta rima senkun kolisi alas. Siitä vauhtisuora puomille jonka edessä muuri, paitsi että olisi pitänyt kääntyä 90 astetta oikealle... Ei käännytty! En ottanut tarpeeksi tarkasti, keskityin liikaa kontaktin ottamiseen. Siitä siis eka HYL. Toisella radalla heti alussa taas HYL, kun putken väärä pää houkutteli, sen jälkeen todella hyvää menoa! Sitten hotellille nukkumaan neljän tunnin yöunet ja aamulla aikasin takas kisapaikalle.

Lauantaina ei enää jännittänyt yhtä paljon, olo oli muutenkin luottavaisempi. Mutta jälleen kerran, heti alussa HYL todella tiukassa paikassa jossa piti hypyn jälkeen ahtaassa tilassa saada koira aivan A:n edestä vieressä olevaan putkeen. Kiara kerkes raapasta tassulla A-estettä ja sehän riittää: HYL. Tällä radalla positiivista hyvä kepeille lähestyminen ja onnistunut okseri! Itku silti pääsi radan jälkeen ja oli pakko vetäytyä telttaan nuolemaan haavoja seuraavaksi pariksi tunniksi. Aamun eka startti oli tosiaan seitsemän aikaan ja sitten seuraavalle päästiin illalla klo 22 jälkeen. Tämä rata oli mielestäni kaikkein onnistunein, mutta maaliin tullessa sain kuulla että tästäkin tuli HYL. Eli Kiara oli hypännyt pituuden sivusta eikä suoraan, enkä ottanut estettä uudestaan vaan jatkoin -> väärä rata -> hylätty suoritus. Enpä tiennyt että pituuden saa suorittaa uudestaan vastaavassa tilanteessa ja siitä saa tällöin vain vitosen kiellosta. Seuraavalla kerralla tiedän! Mutta muuten hyvä rata!

Sunnuntai olikin oikea jännitysten päivä. Joukkekisa ja tasoituskisa, jotka näyttivät lähtölistan mukaan menevän päällekäin meillä. Mie tietty stressasin sitä koko päivän, eikä suotta: päällekäinhän ne sitten menivätkin! Kun olin joukkueradalla, kuulin kun minua kuulutettiin radalle viereisellä kentällä! Joukkerata: arvasin mitä tuleman piti. Lähdössä koira piti istuttaa vinoon jolloin sillä oli suora näköyhteys maalisuoralle, kisassahan oli lentävät lähdöt eli kun joukkeen (4 koiraa) edellinen koira on maalissa, seuraava lähtee liikkeelle ja aika juoksee koko ajan. Ville kun laski Kiaran irti niin sinnehän se juoksi Vili-parsonin perään ja takas tullessaan hyppäsi pari hyppyä väärään suuntaan. Mutta kun sain sen takaisin lähtöpaikalle ja aloitettiin alusta: rata meni aivan todella hyvin! Sarjaesteelläkin Kiara sai kovasta vauhdista huolimatta rytmitettyä hypyt oikein, tämä siis ollut meille vaikeaa. Pastor Selection joukkueemme oli ilmeisesti paras medi kilpailevien parsonjoukkue, sijoitus 17/57... Sijoitus olisi ollut huomattavasti parempi ilman Kiaran alun hairahdusta ;) Sitten kun pääsin maaliin, saimme hengähtää pari minuuttia ja sitten pitikin lähteä jo viereiselle radalle tasoituskisaan. Siinä yksi takaakierto epäonnistui, mutta muuten rata oli oikein mallikas.

Että tämmöistä meillä Ylöjärvellä. Takataskuun jäi pitkä lista asioita, joita meidän pitää treenailla erityisesti. Päätin että tässä kuussa ei nyt kisata ollenkaan, seuraavan kerran vasta 10.8 Kouvolassa piirinmestaruuskisoissa. Sitä ennen vain treenaillaan!

Muuten viikonloppu oli oikein mukava! Ari, Suvi, Rolfy ja Pimu telttaseurana ja paaaaljon muitakin tuttuja joka paikassa. Tässä meidän jengi: oikealta Ville, Suvi, Ari ja Riikka. 1709798.jpg

Viikonlopun tähtiä radalla olivat kiistatta Suvi ja Rolfy, kyllä työ vaan oottte niiiiiiiin hyviä! Aivan mahtavaa menoa tältä parilta, ei voi muuta sanoa!!! Shoppailuakin tuli harrastettua, nainen kun olen. Itse sain vaaleanpunaisen hupparin jonne painettiin selkään hieno tribaali-koristeinen parson russel-kuva, Kiara sai vaalenpunainen viilennysloimen johon brodeerattiin neidin nimi ja Ville sai (tosin vasta tänään hääpäivän kunniaksi) hienon t-paidan KEPO (kennelpoika)-painatuksella! Ja ainiin, Kiara sai vielä tosi hyvät vaaleanpunaiset Y-valjaat. Että rahaa siis paloi!

1709793.jpg

1709791.jpg

Sääkin oli mitä parhain: perjantaina hellelukemat, koirilla oli tosin jo liian kuuma. Lauantain oikeastaan juuri sopivaa, tosin illalla piti olla jo villasukat jalassa mutta ihmekös tuo kun kello oli jo niin paljon. Sunnuntaiksi luvattiin vesisadetta ja satoikin, vissiin pari kolmen minuutin kuuroa!!! Kiara käyttäytyi ihan kivasti, hotellissakin oli aina hiljaa nätisti eikä jäänyt ulvomaan oven taakse kun lähdettiin syömään. Välillä kisapaikalla piti leikkiä inhottavaa narttua ja rähistä ohi kulkijoille. Tämä alkoi jo sunnuntaina ärsyttää ja ärsyyntymistä lisäsi se, että ihmiset alkoi huomautella jo asiasta. Nyt joku viisaampi voisi sanoa miten saan rähinän loppumaan. Kun se ei kuitenkaan järjestelmällistä ole, tosille koirille ei sanota mitään, istutaan vaan hihna löysällä kun menee ohi ja sitten taas toisten kimppuun hyökkäillään... Ei kiva. Mutta kaiken kaikkiaan oikein mukava viikonloppu, ensi vuonna uudestaan!